FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

VUKOVAR - Djelatnici vukovarsko-srijemske policije uhitili su jutros tri osobe u vezi s eksplozijom ispred prostorija HSP-a u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje u kojoj su sinoć ranjena dvojica članova te stranke, potvrdio je istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru, Nikola Bešenski. Uhićeni su D.M. (1981.), D.D. (1977.) i Z.U. (1975.) iz Borova kod Vukovara, mjesta s pretežito srpskim stanovništvom. Bešenski je ponovio kako je oko 19,30 sati došlo do fizičkog sukoba između više osoba na terasi pravaškog Kluba, neposredno uz prostorije vukovarskog HSP-a, a oko 19,50 sati začula se eksplozija u kojoj su lakše ranjene dvije osobe i oštećena dva automobila.

ZAGREB - Hrvatska Vlada najoštrije osuđuje sinoćnji incident u Borovu naselju kada su u eksploziji za sada nepoznate naprave lakše ozlijeđena dvojica članova HSP-a, a premijer Ivo Sanader dao je poseban nalog policiji da učini sve kako bi što prije otkrila i kaznila počinitelje, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću. Eksplozivna naprava bačena je sinoć oko 20 sati ispred terase vukovarskog ogranka HSP-a u vukovarskoj četvrti Borovu naselju, a prema tvrdnjama istražnog suca eksploziji je prethodila prepirka više osoba koje su sjedile na terasi.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić osudio je danas sinoćnji teški incident u Vukovaru i ocijenio da bi on "trebao biti opomena državnim vlastima da stvari nisu tako lijepe kakvima ih se nastoji prikazati". Đapić je na pitanje misli li da je riječ o terorističkom činu, odgovorio potvrdno. Đapić je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Saboru pozivao članstvo na toleranciju i dostojanstvo.

ZAGREB - Odvjetnici generala Ante Gotovine preuzeli su danas preslike transkripata dvaju brijunskih sastanaka tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana i vojnog vrha uoči akcije Oluja, u srpnju 1995. Odvjetnicima su u Upravi za suradnju s međunarodnim kaznenim sudovima predana preslike transkripata sa sastanaka održanih 17. i 31. srpnja 1995. "Sadržaj preslika transkripata identičan je onome što je proteklih dana objavio tisak i sada smo potpuno uvjereni da je riječ o krivotvorini", kazao je Ivo Farčić, jedan od trojice Gotovininih odvjetnika. Farčić tvrdi da je transkripte netko preinačio, a kao dokaz navodi da na dokumentima nema imena nekih osoba koje su sudjelovale na sastancima. Podsjetio je i da su neki sudionici sastanaka u medijima ustvrdili da je riječ o krivotvorini.

ZAGREB - Pravni savjetnici Hrvatskog fonda za privatizaciju za osnivanje javno-privatnog partnerstva u Sunčanom Hvaru izradili su optimalnu pravnu strukturu te transakcije temeljem koje će se od svih sedam ponuditelja najkasnije do kraja ovog mjeseca zatražiti obvezujuće ponude za to partnerstvo, doznaje se iz HFP-a. To znači i da se prvobitno najavljeni rok za podnošenje obvezujućih ponuda za JPP u Sunčanom Hvaru (25. listopad), produljuje za oko tjedan dana, budući pravnu strukturu prije traženja obvezujućih ponuda treba prihvatiti Upravni odbor HFP-a.

OPATIJA - Festival oglašavanja "Festo 2004." na kojemu sudjeluje oko 1000 predstavnika agencija za marketing, promidžbenih odjela tvrtaka, medija i neprofitnih organizacija te odjela za odnose s javnošću državne uprave, počeo je danas u opatijskom hotelu Kvarner. Hrvatska industrija tržišnog komuniciranja ostvaruje oko 500 milijuna eura godišnje, uz stalni rast, istaknuo je predsjednik Hrvatskog oglasnog zbora Ivica Vidović. Od toga se oko 390 milijuna eura ostvaruje oglašavanjem u medijima. Pritom se 60 posto tog iznosa realizira oglašavanjem na televiziji, oko 26 posto oglašavanjem u tisku, a ostatak na radio postajama, vanjskim oglašavanjem te putem Interneta.

ZAGREB - Producent Ivan Maloča danas je postao redoviti član Europske filmske akademije te tako dobio mogućnost da glasuje zajedno s još 1600 filmskih umjetnika i profesionalaca iz cijele Europe za najbolje europske filmove, izvijestio je Interfilm. Izvršni odbor Europske filmske akademije, koji radi pod predsjedanjem Wima Wendersa, pozvao je Maloču još krajem kolovoza da bude redoviti član akademije u razredu "Producenti". Poziv je uslijedio nakon što je dobio nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada i niza uspjeha filmova nastalih u njegovoj produkciji "Crvena prašina", "Maršal", "Svjedoci" i "Tu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙