FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

COLIN POWELL ĆE SUDJELOVATI NA KONFERENCIJI O IRAKU

WASHINGTON, 20. listopada 2004. (Hina/AFP) - Američki državni tajnikColin Powell namjerava sudjelovati na međunarodnoj konferenciji oIraku 22. i 23. studenoga u Sharm el-Sheiku u Egiptu, naveo je usrijedu State Department u Washingtonu.
WASHINGTON, 20. listopada 2004. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik Colin Powell namjerava sudjelovati na međunarodnoj konferenciji o Iraku 22. i 23. studenoga u Sharm el-Sheiku u Egiptu, naveo je u srijedu State Department u Washingtonu.

"Mislim da se državni tajnik veseli sudjelovanju na konferenciji", izjavio je njegov glasnogovornik Richard Boucher i dodao da će se susret održati "na ministarskoj razini".

Egipat je najavio datume i mjesto održavanja te konferencije nakon razgovora u Kairu predsjednika Hosnija Moubaraka i specijalnog američkog izaslanika za Bliski istok Williama Burnsa.

Na konferenciji bi se trebale okupiti Iraku susjedne zemlje, Egipat, najrazvijenije zemlje G8, Arapska liga i Organizacija islamske konferencije (OIC) kako bi pokušale pojačati međunarodna podršku Iraku prije izbora, čije je održavanje predviđeno za siječanj sljedeće godine.

Na sastanku će se govoriti o "gospodarskoj obnovi Iraka, kao i sigurnosnom stanju u zemlji, posebice duž iračke granice", rekao je Burns.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙