FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks otvorio novu školu u Veliškovcima

VELIŠKOVCI, 20. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks otvorio je danas u Veliškovcima novu područnu školu"Ivana Kukuljevića" u Belišću, koju će pohađati 200 učenika, afinancirali su je Osječko-baranjska županija s 5,3 i grad Belišće s1,2 milijuna kuna.
VELIŠKOVCI, 20. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks otvorio je danas u Veliškovcima novu područnu školu "Ivana Kukuljevića" u Belišću, koju će pohađati 200 učenika, a financirali su je Osječko-baranjska županija s 5,3 i grad Belišće s 1,2 milijuna kuna.

Predsjednik Sabora Šeks je Istaknuo kako "narod koji ulaže u mlade ulaže u budućnost" te da je škola važna ne samo za stjecanje znanja i obrazovanja nego i za njegovanje domoljublja.

Novu školu pohađat će učenici triju slavonskih sela - Veliškovaca, Gata i Tiborjanaca -u kojima živi oko 2000 stanovnika.

U Osječko-baranjskoj županiji ima 70 osnovnih škola koje pohađa 30.500 učenika, rekla je Ksenija Zbožil, pročelnica županijskog Ureda za društvene djelatnosti.

Župan Krešimir Bubalo istaknuo je kako je to 35. škola izgrađena nakon Domovinskog rata u toj županiji, da je za slavonsko selo posebno važno obrazovanje te da je "nova škola još jedan dokaz da se misli na budućnost".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙