FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BERLIN: RADNICI OPELA PREKINULI ŠTRAJK

BERLIN, 20. listopada 2004. (Hina) - Nakon gotovo jednotjedne obustaverada zbog najave tvrtke General Motors o otpuštanju 12 000 radnika,djelatnici pogona Opela u Bochumu u srijedu su nastavili s radom.Radnici Opela odlucili su velikom većinom, tajnim glasovanjem, danastave proizvodnju uz istodobne pregovore s upravom General Motorsa učijem se sastavu nalazi Opel.
BERLIN, 20. listopada 2004. (Hina) - Nakon gotovo jednotjedne obustave rada zbog najave tvrtke General Motors o otpuštanju 12 000 radnika, djelatnici pogona Opela u Bochumu u srijedu su nastavili s radom. Radnici Opela odlucili su velikom većinom, tajnim glasovanjem, da nastave proizvodnju uz istodobne pregovore s upravom General Motorsa u čijem se sastavu nalazi Opel.

Radnici Opela u Bochumu prekinuli su prošli Četvrtak rad nakon što je uprava GM-a objavila da će samo u Njemačkoj otpustiti 12 000 radnika a da bi pogon u Bochumu mogao čak biti i zatvoren. U Bochumu se proizvode modeli Astra Caravan i Zafira ali i mnogi dijelovi za ostale modele. Zbog obustave proizvodnje u Bochumu na prekid rada uslijed nedostatka dijelova bili su prisiljeni i Opelovi pogoni u njemačkom Ruesselsheimu te u Belgiji i Velikoj Britaniji.

Njemački kancelar Gerhard Schroeder (Socijaldemokratska stranka Njemačke- SPD) pozdravio je odluku radnika o nastavku proizvodnje te ju ocijenio "mudrom". On je dodao da nastavak pregovora između predstavnika poslodavaca i zaposlenika Opela mora za cilj imati ostanak Opela u Njemačkoj te što je moguće veći broj sačuvanih radnih mjesta.

Na središnjem prosvjednom skupu u utorak u Bochumu okupilo se preko 30 000 građana među kojima su bili i djelatnici ostalih automobilskih koncerna poput Porschea. Solidarnost s radnicima u Bochumu izrazili su i radnici u ostalim pogonima General Motorsa u Belgiji, Poljskoj, Švedskoj i Velikoj Britaniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙