FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NJEMAČKI MINISTAR OBRANE NE ISKLJUČUJE SLANJE SNAGA U IRAK

LONDON, 13. listopada 2004. (Hina/AFP/Reuters) - Njemački ministarobrane Peter Stuck prvi je član njemačke vlade koji je ublažio njezinodo sada striktno protivljenje slanju snaga u Irak izjavivši kako neisključuje na dulji rok slanje njemačkih vojnika u Irak.
LONDON, 13. listopada 2004. (Hina/AFP/Reuters) - Njemački ministar obrane Peter Stuck prvi je član njemačke vlade koji je ublažio njezino do sada striktno protivljenje slanju snaga u Irak izjavivši kako ne isključuje na dulji rok slanje njemačkih vojnika u Irak.

"Isključujem za sada mogućnost raspoređivanja njemačkih vojnika u Iraku no općenito govoreći nitko ne može anticipirati razvoj događaja u toj zemlji da bi mogao davati nepobitne izjave o budućnosti", rekao je Struck u intervjuu za Financial Times od srijede.

Istodobno, Struck je pozdravio ideju američkog predsjedničkog kandidata Johna Kerryja o međunarodnom summitu namijenjenom snažnijoj obnovi Iraka.

Ta ideja je "vrlo razumna", rekao je dodajući "da situacija u Iraku može biti riješena samo ako se svi uključeni sjednu za isti stol".

Do sada je vlada kancelara Gerharda Schroedera dopustila da njemačka policija i vojska obučava svoje iračke kolege. Kontingent od 30 njemačkih vojnika treba u studenome otputovati u Ujedinjene Arapske Emirate kako bi obučila iračke vojnike u rukovanju s njemačkom vojnom opremom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙