FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PAPA: NE ZAVIDITE BOGATIMA

RIM, 20. listopada 2004. (Hina) - Papa Ivan Pavao II. rekao je usrijedu tijekom redovite opće audijencije kako bogatstvo ne donosisreću te da i bogati i moćni ne mogu izbjeći smrt.
RIM, 20. listopada 2004. (Hina) - Papa Ivan Pavao II. rekao je u srijedu tijekom redovite opće audijencije kako bogatstvo ne donosi sreću te da i bogati i moćni ne mogu izbjeći smrt.

"Veliko bogatstvo nije prednost, dapače! Bolje je biti siromašan i ujedinjen s Bogom, nego bogat, uspješan i udaljen od Gospodina", rekao je Ivan Pavao II. komentirajući 48 psalm posvećen upravo ispraznosti bogatstva.

Papa je posebno naglasio dio u kojem se kaže kako "čovjek u blagostanju ne shvaća, jednak je životinjama koje ginu".

Papa je dodao kako "duboka tupoglavost zavlada čovjekom kada si stvara iluzije da će izbjeći smrt mučeći se skupljati materijalna dobra".

Prije dolaska na Trg svetog Petra na opću audijenciju, Papa se zaustavio u Bazilici gdje je blagoslovio novi kip, veliku statuu španjoske svetice Terese de Jesus Jornet e Ibars, utemeljiteljice reda malih sestara napuštenih staraca. Kip će biti smješten u prostor na vanjskoj strani Bazilike svetog Petra, a djelo je talijanskog kipara Alessandra Romana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙