FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jadranka Kosor predsjednički kandidat HDZ-a (šira)

ZAGREB, 17. listopada 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Hrvatskedemokratske zajednice (HDZ) bit će zamjenica predsjednika strankeJadranka Kosor izvijestio je danas novinare, u stanci sjednicestranačkog Središnjeg odbora, HDZ-ov predsjednik Ivo Sanader.
ZAGREB, 17. listopada 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) bit će zamjenica predsjednika stranke Jadranka Kosor izvijestio je danas novinare, u stanci sjednice stranačkog Središnjeg odbora, HDZ-ov predsjednik Ivo Sanader.

"Jadranka Kosor je kandidat za kojeg vjerujemo da će pobijediti i učinit ćemo sve da se to tako i dogodi", rekao je Sanader na konferenciji za novinare održanoj tijekom stanke.

"Idemo u izbornu kampanju s Jadrankom Kosor sigurni u pobjedu, želimo pobjedu i tražit ćemo od hrvatskih građana punu potporu u tome", naglasio je Sanader.

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor također vjeruje u pobjedu: "HDZ može dobiti sve bitke, a sasvim sigurno i ovu", rekla je.

Ocijenila je da je nominacija žene za predsjedničkog kandidata veliki iskorak i da će to hrvatske građanke i građani znati cijeniti. Pozvala je sve birače da je podrže kao HDZ-ovog predsjedničkog kandidata na predstojećim izborima.

Kosor je, odgovarajući na pitanja, rekla da se ne boji aktualnog predsjednika Stjepana Mesića kao kandidata na predsjedničkim izborima, jer da je, po svim istraživanjima još dok HDZ nije istaknuo predsjedničkog kandidata, imala zadovoljavajući rejting od 17 posto kao nekandidat u odnosu na Mesića.

"Uvjerena sam da uz mobilizaciju stranke i potporu svih svih skupina koje znaju prepoznati ono što smo stranka i ja osobno radili, sasvim sigurno možemo predstojeće izbore", rekla je Kosor.

Odgovarajući na novinarski upit o izgledima HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje na izborima s obzirom na rezultate anketa, Sanader je kazao da nije točno da je Jadranka Kosor unutar stranke bila na drugom, trećem ili četvrtom mjestu. Po jednoj anketi koju su radili u HDZ-u bila je na prvom mjestu, kazao je Sanader.

Jedan od razloga zašto je za predsjedničkog kandidata izabrana Jadranka Kosor dala je i anketa koju je naručio HDZ, rekao je Sanader. Ta je anketa bila depersonalizirana, pitanje je bilo koje su karakteristike važne za predsjednika Republike i provedena među 2000 građana na terenu, a ne u stranci, kazao je Sanader.

"Marketinški stručnjaci u stranci i dalje rade i na kraju ćemo znat koji je presjek onoga što građani žele", rekao je Sanader.

Upitana koji su njezini aduti na tim izborima Kosor je odgovorila da će se o tome dogovoriti na Središnjem odboru i Nacionalnom vijeću, te izrazila uvjerenost da će je na izborima podržati ne samo žene, nego i muškarci birači. Napomenula je da će je u kampanji među ostalim podržati i oko 40-ak ženskih nevladinih udruga članica Ženske mreže.

Nakon konferencija za novinare nastavljena je sjednica Središnjeg odbora, a trebala bi se održati i sjednica Nacionalnog vijeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙