FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TELE2 TRAŽI PREISPITIVANJE ODLUKE VIJEĆA

ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Švedski operater Tele2 je u utorakzatražio od hrvatskih vlasti da preispitaju odluku Agencije zatelekomunikacije kojom mu je odbijena ponuda za trećeg GSM operatera.
ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Švedski operater Tele2 je u utorak zatražio od hrvatskih vlasti da preispitaju odluku Agencije za telekomunikacije kojom mu je odbijena ponuda za trećeg GSM operatera.

Hrvatsko-švedski konzorcij traži od Vlade i Sabora da preispitaju odluku Agencije kao i postupak ocjenjivanja kojim je njegova ponuda odbijena, izvijestio je na konferenciji za novinare Tomislav Matić iz fonda "Quaestus", koji koordinira konzorcijem. Matić je ponovio da su jučerašnjom negativnom odlukom Vijeća šokirani i iznenađeni te da će svim zakonskim i pravnim sredstvima tražiti njeno preispitivanje.

Od Vijeća Agencije traže objašnjenje, koje im još nije službeno stiglo, a ako bude potrebno ponudu će dati na razmatranje i institucijama Europske komisije kako bi se utvrdilo je li zadovoljila kriterije natječaja, rekao je.

Posebno nije jasno, kaže Matić, što je Vijeće ponudu Tele2 ocijenilo sa samo 390 bodova, od minimalno potrebnih 400, odnosno maksimalnih 1000 bodova. Još im je apsurdnije objašnjenje Vijeća kako nisu zadovoljeni uvjeti doprinosa razvoju hrvatskog gospodarstva, ako se zna da iza ponude Tele2, uz istoimenog švedskog telekom operatera, stoji i kapital devet uspješnih hrvatskih tvrtki. Njihov je udjel u cijeloj investiciji 49 posto, pri čemu je Matić kazao da to nije "paravan" za ponudu nego istina, o čemu postoje i potpisani ugovori.

Predstavnica švedskog Tele2 za nova tržišta Anna Fjallstrom kazala je da su predali najbolju moguću ponudu, kojom su u pitanje htjeli dovesti i duopol postojećih operatera. Stoga, kaže, ne razumiju kako ponuda nije zadovoljila ni minimalne uvjete. Dodala je i da im se to nije dogodilo ni u jednoj od 24 europske zemlje, gdje posluju kao drugi ili treći operater.

Odbijanje ponude nerazumljivo je i za direktora FIMA Holdinga Milana Horvata, koji je u ime hrvatskih investitora izrazio žaljenje što u ponudi nije prepoznata kvaliteta te želja da hrvatski kapital nađe svoje mjesto u Hrvatskoj.

Na upit hoće li se javiti na novi natječaj, najavljen za kraj listopada, iz konzorcija su kazali da nema smisla davati novu ponudu kada ni sada nisu prešli prag, ali da zato jedva čekaju objašnjenje Vijeća o odbijanju.

Hrvatski operateri mobilne telefonije - T-Mobile Hrvatska i VIPnet, izrazili su u ponedjeljak zadovoljstvo prihvaćanjem njihovih ponuda za koncesije treće generacije mobilne telefonije. Obje tvrtke tvrde da su iznenađene što je odbijena ponuda tvrtke Tele2 za koncesiju druge generacije mobilne telefonije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙