FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GRČKA PONOVNO POKUŠAVA RIJEŠITI PROBLEM IMENA MAKEDONIJE

ATENA, 25. rujna 2004. (Hina/AFP) - Grčka vlada u subotu je objavilanamjeru da u sklopu UN ponovno pokuša doći do rješenjapolitičko-semantičkog problema koji ima s Makedonijom oko imena tebivše jugoslavenske republike.
ATENA, 25. rujna 2004. (Hina/AFP) - Grčka vlada u subotu je objavila namjeru da u sklopu UN ponovno pokuša doći do rješenja političko-semantičkog problema koji ima s Makedonijom oko imena te bivše jugoslavenske republike.

"Vlada želi aktivirati stvarni dijalog, a ne privid dijaloga, kako bi se postiglo svima prihvatljivo rješenje oko pitanja imena", izjavio je u priopćenju glasnogovornik grčkog ministarstva vanjskih poslova Georgios Kumutsakos.

U priopćenju se spominje razgovor koji su na rubu zasjedanja Opće skupštine UN održali grčki državni tajnik za vanjske poslove Janis Valinakis i Matthew Nimetz, posebni izaslanik glavnog tajnika UN Kofija Annana za to pitanje.

Unatoč normalizaciji odnosa sa susjednom zemljom, Grčka od 1991. sustavno onemogućuje njezino priznanje pod imenom Makedonija, koje smatra vlastitim povijesnim nasljeđem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙