FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OLIMPIJADA KUHARA U ERFURTU

ERFURT, 19. listopada 2004. (Hina/AFP) - Više od tisuću kuhara islastičara s pet kontinenata sudjeluje do srijede u Erfurtu na istokuNjemačke na 21. Kulinarskoj olimpijadi, najstarijem i najprestižnijemkulinarskom natjecanju na svijetu.
ERFURT, 19. listopada 2004. (Hina/AFP) - Više od tisuću kuhara i slastičara s pet kontinenata sudjeluje do srijede u Erfurtu na istoku Njemačke na 21. Kulinarskoj olimpijadi, najstarijem i najprestižnijem kulinarskom natjecanju na svijetu.

Švedska će pokušati obraniti zlatnu medalju, ali Sjedinjene Države, Švicarska i Singapur također su favoriti za olimpijsko zlato među 36 zemalja prisutnih u Erfurtu.

Program predviđa da svaka zemlja pripremi ukupno 110 hladnih i toplih menija koje će probati ocjenjivački odbor specijalista. Ocjenjivat će se izgled, nutricionistička vrijednost i način pripreme menija. Stupanj složenosti pripreme i harmonija okusa također donose važne bodove.

Utemeljena 1896., iste godine kad i prve Olimpijske igre modernog doba, Kulinarska olimpijada održavala se uvijek u Njemačkoj, u Frankfurtu do 1996. a potom u Berlinu.

Medalje ovoga natjecanja, koje je započelo u subotu, bit će podijeljene u četvrtak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙