FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BOSANSKI SRBIN RANJEN NAKON PUCNJAVE NA SFOR

SARAJEVO,19. listopada(Hina) - Bosanski Srbin Neđo Samardžić ranjen jeu utorak u Bileći u istočnoj Hercegovini gdje su ga pokušali uhititipripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Stabilizacijskihsnaga (SFOR) u Bosni i Hercegovini, potvrdili su predstavnici lokalnepolicije i SFOR-a.
SARAJEVO,19. listopada(Hina) - Bosanski Srbin Neđo Samardžić ranjen je u utorak u Bileći u istočnoj Hercegovini gdje su ga pokušali uhititi pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Stabilizacijskih snaga (SFOR) u Bosni i Hercegovini, potvrdili su predstavnici lokalne policije i SFOR-a.

Iako nije želio potvrditi Samardžićev identitet, glasnogovornik SFOR-a Mark Hope kazao je novinarima u Sarajevu kako je akcija u Bileći izvedena da bi se uhitilo osobu za kojom je Županijski sud u Sarajevu izdao već dva naloga za privođenje zbog niza počinjenih kaznenih djela uključujući ratni zločin.

"Tijekom akcije ta je osoba pokušala izbjeći uhićenje pri čemu je upotrijebila oružje i pucala na vojnike SFOR-a. Vojnici su u samoobrani uzvratili i ranili napadača", kazao je Hope.

On je dodao kako je ranjeniku odmah pružena medicinska pomoć nakon čega je helikopterom prebačen u jednu od SFOR-ovih bolnica.

Nakon oporavka, privedeni će biti predan vlastima Federacije BiH, pojasnio je glasnogovornik SFOR-a.

Prema navodima glasnogovornice Centra javne sigurnosti Trebinje Rajne Parežanin, lokalna policija nije sudjelovala u operaciji izvedenoj u bilećkom naselju Dubrave no nakon pucnjave obavljen je očevid.

Samardžić (40), čije su ime objavili lokalni mediji, navodno je osoba s podebljim policijskim dosjeom a optužnicu za ratne zločine protiv njega je podiglo lokalno pravosuđe.

Njegovo ime ne nalazi se na popisu osoba koje je optužio Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙