FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U SUBOTU POČINJE NOVA SKIJAŠKA SEZONA

ZAGREB, 19. listopada (Hina) - Ledenjak Rettenbach iznad Soeldena uAustriji već je tradicionalno mjesto na kojem starta svjetski kup ualpskom skijanju. Tako će biti i ove subote kada će ženskimveleslalomom započeti 39. sezona "bijelog cirkusa".
ZAGREB, 19. listopada (Hina) - Ledenjak Rettenbach iznad Soeldena u Austriji već je tradicionalno mjesto na kojem starta svjetski kup u alpskom skijanju. Tako će biti i ove subote kada će ženskim veleslalomom započeti 39. sezona "bijelog cirkusa".

Nadolazeća sezona s posebnim se nestrpljenjem očekuje u Hrvatskoj. Nakon jedne sezone pauze zbog problema sa štitnjačom na snijeg se vraća Janica Kostelić, te Ivica Kostelić koji se oporavio od teške ozljede desnog koljena zadobivene na slalomu u Schladmingu. S nestrpljenjem očekujemo i slalomsku utrku Svjetskog kupa skijašica "Zlatni medvjed" na Sljemenu 20. siječnja 2005. godine.

Velike kristalne globuse iz prošle sezone branit će Šveđanaka Anja Päerson i Austrijanac Hermann Maier. Päerson je prošle sezone bila praktički nedodirljiva. Na koncu je slavila sa 217 bodova više od drugoplasirane Austrijanke Renate Göetschl. Naše predstavnice, Nika Fleiss i Ana Jelušić sezonu su završile na 58., odnosno 78. mjestu (u slalomu je Nika bila 22. sa 116 bodova, a Ana 33. sa 46 bodova).

Kod skijaša je bilo daleko neizvjesnije. Nakon oporavka od prometne nesreće u kojoj je zadobio višestrukih prijeloma noge pobjedama se vratio Herman Maier. Jedan od najboljih skijaša posljednjih desetak godina (dvije zlatne olimpijske medalja iz Nagana u super G-u i veleslalomu, četverostruki pobjednik Svjetskog kupa - 1998, 2000, 2001, 2004, osvajača medalja na Svjetskim prvenstvima 1999. godine u Vialu (zlato u spustu i super G-u), 2001. godine u St. Antonu (srebro u spustu i bronca u super G-u) i srebro 2003. godine u St. Moritzu u super G-u) na koncu je slavio sa 42 boda prednosti pred sunarodnjakom Stephanom Eberharterom.

Ovogodišnja predolimpijska sezona svoj će vrhunac imati koncem siječnja i početkom veljače na svjetskom prvenstvu u talijanskom Bormiu i Santa Caterini, dok će se juniorsko SP održati od 20. do 23. veljači u Bardonecchiu, također u Italiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙