FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKIJANJE: "ZLATNI MEDO" MASKOTA UTRKE NA SLJEMENU

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski skijaški savez danas je uzagrebačkome hotelu Opera predstavio službenu maskotu slalomske utrkeSvjetskoga kupa koja će se 20. siječnja 2005. održati na Sljemenu.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski skijaški savez danas je u zagrebačkome hotelu Opera predstavio službenu maskotu slalomske utrke Svjetskoga kupa koja će se 20. siječnja 2005. održati na Sljemenu.

Na natječaj za maskotu prijavilo se čak 28 autora, a peteročlani žiri, u kojem su bili predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Srećko Ferenčak, direktor reprezentacije i Organizacijskog odbora Vedran Pavlek i glasnogovornik Saveza Ozren Mueller, odabrao je "Zlatnog medu", rad autora Meline Mikulić i Roberta Solanovića iz "Studija grafičkih ideja".

Povijesna, prva utrka Svjetskog kupa u Hrvatskoj ući će i u anale svjetskog skijanja jer će po prvi puta glavni grad neke zemlje biti domaćin utrke takvog ranga, a utrka slalomašica u Zagrebu ušla je i u kalendar za sezonu 2005/2006, pa će tako noćni slalom na Sljemenu biti 5. siječnja 2006., što je ocijenjeno odličnim terminom.

Govoreći o pripremama za novu skijašku sezonu, koja započinje veleslalomskim utrkama u austrijskom Soeldenu 23. i 24. listopada, direktor Pavlek je istakao kako su pripreme obavljene na zadovoljavajući način, s obzirom na višednevnu virozu Janice Kostelić i težak pad i operaciju Nike Fleiss.

Uz nastupe u Svjetskom kupu, Pavlek je kao najveći strateški cilj sezone izdvojio osvajanje jedne medalje na Svjetskom prvenstvu u talijanskom Bormiu od 28. siječnja do 13. veljače, na kojemu će Janica Kostelić nastupiti u svim disciplinama, a Ivica Kostelić, Nika Fleiss, Ana Jelušić i Mateja Ferk u slalomu i veleslalomu.

Pavlek je govorio i o Olimpijskim igrama u Torinu 2006., kazavši da Hrvatska zasad ima čak čak sedam evidentnih olimpijskih kandidata - Janicu i Ivicu Kostelića, Niku Fleiss, Anu Jelušić, Mateju Ferk, Natka Zrnčića-Dima i Ivana Ratkića, te još četvero potencijalnih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙