FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JOSEF STROBL DOBIO SLOVENSKO DRŽAVLJANSTVO

LJUBLJANA, 7. listopada 2004. (Hina) - Austrijski skijaš Josef Stroblnedavno je dobio slovensko državljanstvo i mogao bi nastupati zaslovensku reprezentaciju već u ovoj sezoni u spustu i veleslalomu.
LJUBLJANA, 7. listopada 2004. (Hina) - Austrijski skijaš Josef Strobl nedavno je dobio slovensko državljanstvo i mogao bi nastupati za slovensku reprezentaciju već u ovoj sezoni u spustu i veleslalomu.

"Mogućnosti da Strobl nastupi već u ovoj sezoni su dobre", izjavio je Klement Bergant, direktor alpskih disciplina Skijaškog saveza Slovenije (SZS).

Tridesetogodišnji Strobl, koji je sedam puta pobjeđivao u utrkama Svjetskog kupa, za prijelaz se odlučio zbog jake konkurencije u austrijskoj ekipi zbog koje mu prijeti ispadanje.

Prema pravilima Međunarodnog skijaškog saveza (FIS) Strobl, da bi već od ove sezone nastupao za Sloveniju, treba dobiti pristanak Austrijskog skijaškog saveza i dozvolu FIS-a.

"Bude li sve išlo sa srećom, Strobl bi za našu reprezentaciju mogao nastupati već u brzim disciplinama koje su na programu u Kanadi 27. i 28. studenoga", rekao je Bergant.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙