FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IVICA KOSTELIĆ POTPUNO ZDRAV

ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Svjetski slalomski prvak IvicaKostelić potpuno je zdrav i može bez ograničenja nastaviti streninzima, objavili su u srijedu liječnici u Zagrebu.
ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Svjetski slalomski prvak Ivica Kostelić potpuno je zdrav i može bez ograničenja nastaviti s treninzima, objavili su u srijedu liječnici u Zagrebu.

"Napravljen je ultrazvuk i našli smo potpuno uredno srce", rekao je dr. Jure Mirat iz Zavoda za kardiovaskularne bolesti. Objasnio je da su pretrage obavljene iz predostrožnosti, jer su u posljednje vrijeme neki od skijaša imali perikardijski izljev.

"(...) Nakon ovih pretraga mogu reći da je sve čisto i da mi je srce u odličnom stanju", izjavio je Kostelić na konferenciji za novinare.

Kostelić je rekao da je povišeno bilo bio glavni razlog da se obave pregledi, prvo u Austriji, a zatim i u Zagrebu.

"Dva dana sam imao povišeni puls nakon treninga. Obično je on oko 60, ali sada je bio između 70 u mirovanju i 85 kada sam hodao." Kostelić je rekao da mu je otac sugerirao da ode na pretrage, koje je obavio u mjestu blizu Innsbrucka. Kako je ultrazvuk, po njegovim riječima, obavio čovjek koji nije specijalist, tekućina pronađena oko srca je "upućivala na perikarditis."

Tijekom pregleda u Austriji otkriven je povišeni CPK enzim, koji se luči iz mišića ili srca, rekao je dr. Mirat. "Utvrđeno je da dolazi iz mišića, a ne iz srca." Naglasio je da kod Kostelića nije bilo simptoma koji bi ukazivali na srčanu bolest, te da je potpuno zdrav i da može bez problema nastaviti s treninzima.

Najbolji hrvatski skijaš trebao bi u četvrtak napustiti bolnicu, a već će se u petak vratiti treninzima za nastup na otvorenju sezone Svjetskog kupa - veleslalomu u Soeldenu 24. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙