FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKIJANJE: IVICA KOSTELIĆ POTPUNO ZDRAV

ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Pretragama u Zavodu zakardiovaskularne bolesti bolnice Sveti Duh utvrđeno je da je svjetskislalomski prvak Ivica Kostelić potpuno zdrav, te da može bezograničenja nastaviti sa skijaškim treninzima, istaknuto je nadanašnjoj konferenciji za novinare u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh.
ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Pretragama u Zavodu za kardiovaskularne bolesti bolnice Sveti Duh utvrđeno je da je svjetski slalomski prvak Ivica Kostelić potpuno zdrav, te da može bez ograničenja nastaviti sa skijaškim treninzima, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh.

Dr. Jure Mirat iz Zavodu za kardiovaskularne bolesti istaknuo je da su pretrage obavljene iz predostrožnosti, jer je su u posljednje vrijeme neki od skijaša imali perikardijski izljev. "Stoga je napravljen ultrazvuk i našli smo potpuno uredno srce", istaknuo je dr. Mirat. Tijekom pregleda u Austriji otkriven je povišeni CPK enzim, koji se luči iz mišića ili srca, pa je, kaže dr. Mirat, bilo potrebno utvrditi od kuda on dolazi. "Utvrđeno je da dolazi iz mišića, a ne iz srca", dodao je dr. Mirat, zaključivši kako kod Ivice Kostelića nije bilo simptoma koji bi ukazivali na srčanu bolest, te da je potpuno zdrav i da može bez problema nastaviti s treninzima.

Ivica Kostelić istaknuo je da je povišeni puls bio glavni razlog da se obave pregledi, prvo u Austriji, a zatim i u Zagrebu.

"Dva dana sam imao povišeni puls nakon treninga. Obično je on oko 60, ali sada je bio između 70 u mirovanju i 85 kada sam hodao. Stoga mi je otac sugerirao da odemo na pretrage, koje smo obavili u mjestu blizu Innsbrucka. Napravili smo krvne pretrage, EKG i ultrazvuk. Ultrazvuk je obavio čovjek koji nije specijalist, te je pronašao tekućinu oko srca, pa je to upućivalo na perikarditis. Otišli smo u Zagreb, i nakon ovih pretraga mogu reći da je sve čisto, te da je srce u odličnom stanju", izjavio je Kostelić.

Najbolji hrvatski skijaš trebao bi sutra napustiti bolnicu, a već u petak trebao bi se vratiti treninzima za nastup na otvorenju sezone Svjetskog kupa, veleslalomu u Soeldenu 24. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙