FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Kosor će pobijediti na predsjedničkim izborima

ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izrazio jedanas uvjerenje da će Jadranka Kosor kandidatkinja HDZ-a zapredsjednicu države pobijediti na predsjedničkim izborima.
ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izrazio je danas uvjerenje da će Jadranka Kosor kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu države pobijediti na predsjedničkim izborima.

Kosor je najbolji izbor koji HDZ ima u ovom trenutku, uvjeren sam da će biti, ne samo dobra kandidatkinja, nego i izborna pobjednica, izjavio je na Hrvatskom radiju predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Ivo Sanader.

Njenim ključnim kvalitetama označio je potvrđenost u dosadašnjem radu, kako u Hrvatskom saboru, tako i u Vladi, okrenutost budućnosti, te činjenicu da je među rijetkim političarima koji političku karijeru nisu započeli u bivšoj državi.

Premijer je odbio odgovoriti na pitanje, bi li Vlada ljetos uhitila generala Antu Gotovinu da je znala da se nalazi u Brelima.

Ne odgovaram na hipotetička pitanja, uzvratio je Sanader, opetujući Vladinu želju da Hrvatska surađuje s Haagom i da se u okviru te suradnje riješi slučaj Gotovina.

Gotovinu je pozvao da svoj problem riješi pred Sudom u Haagu, a Hrvatska će mu, ponovio je, pružiti svu potrebnu pomoć.

Premijer nije mogao odgovoriti na pitanje kako je u Haag dospio navodni brijunski stenogram razgovora predsjednika Franje Tuđmana sa suradnicima nekoliko dana pred vojno redarstvenu akciju Oluja.

Veliko je pitanje kako je taj transkript dospio u Haag, nadležna tijela moraju ispitati taj slučaj, rekao je Sanader.

Ako neki dokument nije deklasificiran, nosi oznaku tajnosti, pitanje je kako je dospio (u Haag), rekao je premijer, koji nije mogao govoriti o vjerodostojnosti spomenutog dokumenta koji je objavljen u medijima.

Opetovao je da je suradnja s Haagom neupitna, ali da se mora odvijati u skladu sa zakonom.

Odbacio je prozivke koalicijskog partnera, SDSS-ovca Milorada Pupovca da hrvatska država otkupljuje više nekretnina, nego što ih vraća vlasnicima, te da je to nastavak politike etničkog čišćenja drugim sredstvima.

Te Pupovčeve izjave nisu na mjestu, rekao je Sanader, navodeći da je sporazum Vlade i SDSS-a gotovo u potpunosti ostvaren, da je nevraćeno ostalo svega nekoliko desetaka nekretnina.

Do kraja godine možemo riješiti većinu dogovorenog, naglasio je premijer.

Otkrio je da je Pupovcu na prošlotjednom sastanku rekao kako mu nije drago što se njegova izjava 'poklopila' s izvješćem glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte pred Vijećem ministara EU.

Pupovac ga je, kaže, uvjeravao da je riječ o slučajnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙