FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjedništvo i Središnji odbor HDZ-a zasjedaju sutra

ZAGREB, 16. listopada 2004. (Hina) - Predsjedništvo i Središnji odborHrvatske demokratske zajednice (HDZ) održat će sutra sjednice nakojima će, kako se očekuje, jedna od glavnih tema biti rasprava onastupu stranke na predstojećim predsjedničkim izborima.
ZAGREB, 16. listopada 2004. (Hina) - Predsjedništvo i Središnji odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) održat će sutra sjednice na kojima će, kako se očekuje, jedna od glavnih tema biti rasprava o nastupu stranke na predstojećim predsjedničkim izborima.

Predsjednik stranke Ivo Sanader potvrdio je danas da će HDZ imati svog predsjedničkog kandidata, no nije želio otkriti tko bi to mogao biti.

Potvrdio je da će se sutra održati sjednica Središnjeg odbora, a neslužbeno se doznaje da će joj prethoditi sjednica Predsjedništva stranke.

Po stranačkom statutu, Predsjedništvo predlaže Središnjem odboru i Nacionalnom vijeću odluke o bitnim političkim pitanjima i predlaže Središnjem odboru predizbornu i izbornu strategiju stranke.

Sanader je danas za boravka u Zaprešiću podsjetio da po Statutu odluku o predsjedničkom kandidatu donosi Predsjedništvo HDZ-a.

Rekao je također da se anketa koja je za HDZ provedena među članovima stranke i građanima nije odnosila na imena, nego je samo potvrdila da HDZ treba imati svog predsjedničkog kandidata te ukazala kakav bi on trebao biti.

"Ta je anketa u obradi ali je podržala razmišljanja da HDZ treba imati svog predsjedničkog kandidata i kakav on mora biti. O tome će se idućih dana raspravljati na vrhovnim tijelima stranke", kazao je Sanader.

U medijima i javnosti se iznose pretpostavke da bi predsjednički kandidat mogao biti i sam predsjednik stranke Ivo Sanader, kao vrlo izgledan kandidat spominje se i član Predsjedništva stranke Andrija Hebrang, već od ranije zamjenica predsjednika stranke Jadranka Kosor, a nedavno se u špekulacijama o mogućim kandidatima pojavilo i ime ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca. No nitko od njih nije potvrdio ta nagađanja.

Današnji dnevni tisak prenosi Hebrangovu izjavu da će HDZ ime kandidata objaviti za desetak dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙