FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SVOBODA: ČEŠKA SPREMNA POMOĆI HRVATSKOJ U PREGOVORIMA S EU

ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - Visoki dužnosnik češkogparlamenta Pavel Svoboda izjavio je u utorak u Zagrebu da Češkapodupire ulazak Hrvatske u Europsku uniju (EU) te da je spremnaprenijeti joj svoja iskustva u pretpristupnim pregovorima, priopćiloje Ministarstvo vanjskih poslova (MVP).
ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - Visoki dužnosnik češkog parlamenta Pavel Svoboda izjavio je u utorak u Zagrebu da Češka podupire ulazak Hrvatske u Europsku uniju (EU) te da je spremna prenijeti joj svoja iskustva u pretpristupnim pregovorima, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova (MVP).

Svobodu, predsjednika Odbora za europske poslove Zastupničkog doma češkog parlamenta, primio je državni tajnik za politička pitanja u MVP-u Hido Biščević.

Dvojica dužnosnika razgovarala su o aktivnostima koje Hrvatska poduzima pred početak pregovora o punopravnom članstvu u EU, o bilateralnim odnosima Hrvatske sa susjednim zemljama i prilikama u ovom dijelu Europe.

Svoboda je Biščeviću potvrdio potporu Češke ulasku Hrvatske u EU i izrazio spremnost prenijeti češka iskustva hrvatskoj strani, navodi se u priopćenju MVP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙