FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOO: MATEŠA NAJAVIO KANDIDATURU ZA PREDSJENDIKA

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Izborna skupština hrvatskogolimpijskog odbora (HOO) održat će se 22. listopada u 12 sati uzagrebačkome hotelu Panorama, a ja najavljujem svoju predsjedničkukandidaturu, kazao je na konferenciji za novinare nakon 19. sjedniceVijeća predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.
ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Izborna skupština hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održat će se 22. listopada u 12 sati u zagrebačkome hotelu Panorama, a ja najavljujem svoju predsjedničku kandidaturu, kazao je na konferenciji za novinare nakon 19. sjednice Vijeća predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Mateša je kazao kako će kandidaturu za predsjednika vrhovnog sportskog tijela u Hrvatskoj dostaviti prije zadanoga roka do ponoći 14. listopada, kada skupi 10 potpisa nacionalnih sportskih saveza, što je osnovni uvjet za kandidaturu.

Ako opet budem izabran za predsjednika jedan od mojih najvažnijih strateških ciljeva bit će davanje većih ovlasti Vijeću HOO-a, koje bi tada u pravom smislu riječi riječi bila "sportska vlada", kazao je Mateša, dodavši kako će se zadnja, 20. sjednica Vijeća HOO-a u sadašnjem sastavu održati neposredno prije Skupštine, 21. listopada.

Dosad nitko nije podnio kandidaturu za predsjednika HOO-a, a očekuje se da će do roka 14. listopada to učiniti glavni tajnik HOO-a Ivica Miočić-Stošić.

Govoreći o odlukama sa 19. sjednice Vijeća HOO-a Mateša je kazao kako je Vijeće odredilo da se do Izborne skupštine 22. listopada suspendiraju svi razgovori o financijskom planu nacionalnih sportskih saveza. Također, zbog nekompletnog financijskog izviješća na Vijeću nije prihvaćeno Privremeno izviješće o sudjelovanju hrvatske olimpijske delegacije na Olimpijskim igrama u Ateni od 13. do 29. kolovoza. Izuzetno smo zadovoljni nastupom hrvatskih sportaša u Ateni i držimo da smo makar i manjim dijelom i mi zaslužni za pet olimpijskih medalja, kazao je Mateša, dodavši kako će izviješće biti prihvaćeno nakon dopune financijskih podataka prije sljedeće sjednice HOO-a 21. listopada.

Vijeće je privatilo prijedlog za imenovanje Vijeća sportske arbitraže kojim se predlaže 13 članova na čelu sa predsjednikom Juricom Malčićem i dopredsjednikom Hrvojem Momčinovićem, a prije početka 19. sjednice na simboličan je način obilježilo četvrtu godišnjicu smrti hrvatskog sportskog velikana i dužnosnika Matije Ljubeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙