FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PAŠALIĆ PREDSJEDNIČKI KANDIDAT HRVATSKOG BLOKA

ZAGREB, 16. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka IvićPašalić bit će kandidat te stranke za predsjednika Republike Hrvatske,odlučio je u subotu Glavni odbor stranke.
ZAGREB, 16. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka Ivić Pašalić bit će kandidat te stranke za predsjednika Republike Hrvatske, odlučio je u subotu Glavni odbor stranke.

"Imenujući kandidata, Glavni se odbor vodio uvjerenjem da je Pašalić najpogodnija osoba zbog ekskluzivnoga političkog životopisa, zrele dobi, izvanrednog poznavanja državne politike, osobne hrabrosti, čestitosti i ozbiljnosti", rekao je glavni tajnik HB-a Krunoslav Gašparić na konferenciji za novinare, nakon sjednice Glavnog odbora.

Pašalić je najavio skromnu promidžbu jer smatra da je u doba gospodarske krize u državi "neukusno rasipati velik novac na predizborne kampanje".

Zamoljen da prokomentira svoje protukandidate, Pašalić je rekao kako HB poštuje svaku kandidaturu i uzima je ozbiljno. Istaknuo je kako stranka želi pokazati da na hrvatskoj političkoj sceni postoje dvije suprotstavljene koncepcije - ona koja "Republiku Hrvatsku želi pretvoriti u Republiku Hašku", te koncepcija znanja, rada, sposobnosti i odlučnosti, kakvu, kaže Pašalić, provodi i HB.

"Svejedno nam je tko će se kandidirati iz HDZ-a budući da HDZ nastavlja Račanovu politiku pretvaranja države u Republiku Hašku", rekao je.

Dodao je da sudjelovanjem u predsjedničkoj utrci HB želi izbistriti te dvije koncepcije kako se "ne bi i dalje događalo da se promijeni vlast, a da onda vladajuća garnitura počne raditi posve suprotno od onoga što je najavljivala prije izbora".

Osim Pašalićeve, pred Glavnim odborom danas nije bilo drugih kandidatura.

Predsjednik Glavnog odbora Mladeži HB-a Joško Pavković za kandidata je na sjednici usmeno predložio političkog tajnika stranke Benjamina Tolića, ali je on odbio kandidaturu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙