FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PAŠALIĆ PREDSJEDNIČKI KANDIDAT HRVATSKOG BLOKA

ZAGREB, 16. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka (HB)Ivić Pašalić bit će kandidat te stranke za predsjednika RepublikeHrvatske, odlučio je danas Glavni odbor stranke.
ZAGREB, 16. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalić bit će kandidat te stranke za predsjednika Republike Hrvatske, odlučio je danas Glavni odbor stranke.

"Imenujući kandidata, Glavni se odbor vodio uvjerenjem da je Pašalić najpogodnija osoba zbog ekskluzivnoga političkog životopisa, zrele dobi, izvanrednog poznavanja državne politike, osobne hrabrosti, čestitosti i ozbiljnosti", rekao je glavni tajnik HB-a Krunoslav Gašparić na konferenciji za novinare, nakon sjednice Glavnog odbora.

Pašalić je najavio skromnu promidžbu jer smatra da je u doba gospodarske krize u državi "neukusno rasipati velik novac na predizborne kampanje".

Zamoljen da prokomentira svoje protukandidate, Pašalić je rekao kako HB poštuje svaku kandidaturu i uzima je ozbiljno. Istaknuo je kako stranka želi pokazati da na hrvatskoj političkoj sceni postoje dvije suprotstavljene koncepcije - ona koja "Republiku Hrvatsku želi pretvoriti u Republiku Hašku", te koncepcija znanja, rada, sposobnosti i odlučnosti, kakvu, kaže Pašalić, provodi i HB.

"Svejedno nam je tko će se kandidirati iz HDZ-a budući da HDZ nastavlja Račanovu politiku pretvaranja države u Republiku Hašku", rekao je.

Dodao je da sudjelovanjem u predsjedničkoj utrci HB želi izbistriti te dvije koncepcije kako se "ne bi i dalje događalo da se promijeni vlast, a da onda vladajuća garnitura počne raditi posve suprotno od onoga što je najavljivala prije izbora".

Osim Pašalićeve, pred Glavnim odborom danas nije bilo drugih kandidatura.

Predsjednik Glavnog odbora Mladeži HB-a Joško Pavković za kandidata je na sjednici usmeno predložio političkog tajnika stranke Benjamina Tolića, ali je on odbio kandidaturu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙