FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izabrana najuzornija hrvatska seoska žena za 2004.

MARINBROD, , 16. listopada 2004. (Hina) - Štefica Tukša izKostanjevca Riječkog, Općina Gornja Rijeka iz Koprivničko-križevačkežupanije večeras je u Marinbrodu blizu Gline između 19 kandidatkinjaiz cijele Hrvatske izabrana za najuzorniju hrvatsku seosku ženu za2004. godinu.
MARINBROD, , 16. listopada 2004. (Hina) - Štefica Tukša iz Kostanjevca Riječkog, Općina Gornja Rijeka iz Koprivničko-križevačke županije večeras je u Marinbrodu blizu Gline između 19 kandidatkinja iz cijele Hrvatske izabrana za najuzorniju hrvatsku seosku ženu za 2004. godinu.

Treći izbor najuzornije hrvatske seoske žene organizirao je Zavičajni klub Marinbroda, čija je predstavnica Štefica Ponder prošle godine bila najuzornija hrvatska seoska žena, a podršku i pomoć u organizaciji izbora dali su Mjesni odbor, Poglavarstvo Grada Gline, Sisačko-moslavačka županija i Udruga "Uzrona hrvatska seoska žena" iz Zagreba.

Ocjenjivački žiri na čijem je čelu bila Štefica Krčmar, predsjednica Udruge Uzorna hrvatska seoska žena, za prvu pratilju izabrala je Aneđelku Lukšić iz Sunjskog Krivaja kod Sunje, dok je lentu druge pratilje ponijela Vlasta Filetić iz Dvoršća kod Gline.

Izboru najuzornije hrvatske seoske žene, uz predstavnike organizatora bili su nazočni predstojnica vladina Ureda za ravnopravnsot spolova Helena Štimac Radin i izaslanica ministra poljoprivrde, šumarstva i vodnoga gospodarstva Karmen Sinković.

Najuzornija hrvatska seoska žena dobila je novčanu nagradu 5000 kuna, te četverodnevno putovanje u Dubrovnik za dvije osobe, kao i više prigodnih darova od organizatora i domaćina izbora.

Štefica Tukša je volonterska načelnica Općine Gornja Rijeka, ima 38 godina, udana je, ima dvoje djece, po struci je geometar, a zaposlena je u vlastitom obrtu i radi kao knjigovođa u muževu obrtu. Istaknula je da se izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu nije nadala, jer su sve kandidatkinja bile vrlo uzorne i najbolji način prikazale vrijednosti žene na selu u organiziranju života obitelji, odgoju djece, promicanju kulturne baštine i etnoloških vrijednosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙