FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba crteža austrijske i hrvatske djece "More"

ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Izložba crteža austrijske i hrvatskedjece o temi "More" otvorena je danas popodne u Hrvatskom školskommuzeju u Zagrebu.
ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Izložba crteža austrijske i hrvatske djece o temi "More" otvorena je danas popodne u Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu.

Izloženo je više desetaka radova u različitim tehnikama djece od vrtićke do srednjoškolske dobi, nastalih na Osmoj kulturno-poetskoj priredbi "Dobrojutro more!" u Podstrani od 3. do 5. kolovoza ove godine.

Milan Vuković, jedan od utemeljitelja te priredbe, istaknuo je da je važna suradnja hrvatske djece s djecom iz inozemstva, a direktor Austrijskoga kulturnog foruma u Zagrebu Robert Sučić da organizatori tom suradnjom nastoje "pobrisati prašinu" sa zajedničke baštine.

To je drugi postav izložbe, nakon prve u Podstrani, a sljedeća će biti postavljena u Beču.

Priredba "Dobrojutro more!" održava se u spomen na stih i istoimenu pjesmu Josipa Pupačića, a na njoj su ove godine nastupili Luko Paljetak, Tonko Maroević, Drago Štambuk, Enes Kišević, Petar Opačić, Jakša Fiamengo i drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙