FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 16. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 16. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

SAMOBOR - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić potvrdio je danas, na svečanosti u Samoboru u povodu Dana grada, da su u njegov ured stigli transkripti sa sastanka predsjednika Franje Tuđmana s generalima HV-a na Brijunima uoči akcije Oluja i najavio da će s njih skinuti oznaku državne tajne. Dodao je da ne vjeruje da će to moći učiniti prije ponedjeljka jer danas ide na službeni put. Mesić je rekao da transkripti ranije nisu ugledali svjetlo dana jer su u javnost išli samo oni dokumenti koji nisu nosili oznaku državne ili vojne tajne. Mesić se osvrnuo i na medijska pisanja po kojima je Andrija Hebrang najizvjesniji kandidat HDZ-a za Predsjednika Republike, ustvrdivši da će mu on biti "žestoki oponent".

ZAGREB - Predsjedništvo i Središnji odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) održat će sutra sjednice na kojima će, kako se očekuje, jedna od glavnih tema biti rasprava o nastupu stranke na predstojećim predsjedničkim izborima. Predsjednik stranke Ivo Sanader potvrdio je danas da će HDZ imati svog predsjedničkog kandidata, no nije želio otkriti tko bi to mogao biti. Potvrdio je da će se sutra održati sjednica Središnjeg odbora, a neslužbeno se doznaje da će joj prethoditi sjednica Predsjedništva stranke. Po stranačkom statutu, Predsjedništvo predlaže Središnjem odboru i Nacionalnom vijeću odluke o bitnim političkim pitanjima i predlaže Središnjem odboru predizbornu i izbornu strategiju stranke. Odluku o predsjedničkom kandidatu donosi Predsjedništvo HDZ-a.

ŠIBENIK - Predsjednica HNS-a Vesna Pusić rekla je danas u Šibeniku da su sljedeći lokalni izbori važniji nego inače zbog pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji. Po njezinoj procjeni, uspjeh u pregovorima s Europskom unijom ovisi o unutrašnjoj politici na nacionalnoj razini, ali i o tomu koji će ljudi idućih godina biti na čelu županija, gradova i općina. Pusić je prisustvovala izvanrednoj izbornoj skupštini šibenske podružnice te stranke, na kojoj je za predsjednika šibenskoga HNS-a izabran Petar Baranović. Baranović je inače i predsjednik Sindikata ribara Hrvatske.

VUKOVAR - U organizaciji Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. i vukovarske Opće bolnice, u Vukovaru je danas obilježena obljetnica Humanitarnog konvoja "Liječnici bez granica", kojim je 19. listopada 1991. godine spašeno 105 ranjenika iz vukovarske bolnice. U Pastoralnom centru sv. Bone tim je povodom upriličeno druženje bivših ranjenika i djelatnika vukovarske Ratne bolnice. Ratna i sadašnja ravnateljica vukovarske Opće bolnice dr. Vesna Bosanac uručila je zahvalnice zaslužnima za spašavanje života ranjenika dvjema medicinskim sestrama iz Francuske, dr. Ivanu Medvedu i dr. Ivici Kostoviću iz Glavnoga sanitetskog stožera, te u ime Hrvatskoga radija Vukovar direktoru Tomislavu Gašparu.

VALPOVO - Golemim sendvičem od 140 metara u Valpovu je danas obilježen Svjetski dan kruha i 140. obljetnica postavljanja prvog mlina na paru u Hrvatskoj, u Valpovu. Kruh za golemi sendvič ispekli su radnici Valpovačke pekare "Valko", koja djeluje u sklopu PPK Valpova, a tzv. valpovačku salama darovala je Klaonica "Valvito" PPK Valpova. Na svečanosti su se okupili mnogobrojni Valpovčani i njihovi gosti iz okolnih mjesta, a sendvič je rezan na male dijelove i dijeljen posjetiteljima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙