FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

pašalić: hb će imati predsjedničkog kandidata

ŠIBENIK, 12. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka (HB)Ivić Pašalić najavio je večeras da će HB imati svog predsjedničkogkandidata, a da će odluku o tomu Glavni odbor donijeti 16. listopada.
ŠIBENIK, 12. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalić najavio je večeras da će HB imati svog predsjedničkog kandidata, a da će odluku o tomu Glavni odbor donijeti 16. listopada.

"Tragično je što je već danas u Hrvatskoj stvoreno uvjerenje da će Stipe Mesić sasvim sigurno pobijediti na predstojećim predsjedničkim izborima", rekao je Pašalić na stranačkoj tribini u Šibeniku.

Dodao je kako je, po njegovu mišljenju, riječ o "dogovoru aktualne vlasti sa sadašnjim predsjednikom države", a kako "iza svega stoji i ukupna medijska scena Hrvatske".

"Ako Sanader i Mesić ostanu na vlasti još nekoliko godina, onda izbori u Hrvatskoj više ne bi imali smisla. Jednostavno se ništa više ne bi moglo popraviti", kazao je Pašalić.

Predsjednik HB-a ocijenio je kako se aktualna hrvatska vlast iscrpljuje na nebitnim stvarima poput saborske rasprave o Zakonu o sigurnosti prometa i nula promila, jer o bitnim stvarima nema što reći.

"Laž je da se može raditi samo ovako kako se sada u Hrvatskoj radi. Sve više članova HDZ-a ne slaže se danas s onim što radi Ivo Sanader. Predsjednički izbori bit će najbolja priprema za predstojeće lokalne izbore i prilika da se javno progovori kako stvari stoje i kako bi se mogle promijeniti", rekao je Pašalić.

Benjamin Tolić, politički tajnik HB-a, nazvao je hrvatsku politiku "politikom sviđanja inozemnim čimbenicima" i "propašću nacionalne politike". Posebno je osudio, kao je ustvrdio, "uporno hrvatsko dodvoravanje haškoj tužiteljici Carli del Ponte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙