FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEZUSPJEŠNA POTRAGA ZA LJUBOMIROM BOROVČANINOM U BIJELJINI

BAJA LUKA, 16. listopada 2004. (Hina) - Nakon dojave da se na područjuBijeljine krije haški optuženik Ljubomir Borovčanin, tamošnja jepolicija blokirala grad i provela pojačanu kontrolu osoba, vozila iobjekata, ali optuženika nije pronašla, priopćeno je iz Centra javnesigurnosti (CJS) Bijeljina.
BAJA LUKA, 16. listopada 2004. (Hina) - Nakon dojave da se na području Bijeljine krije haški optuženik Ljubomir Borovčanin, tamošnja je policija blokirala grad i provela pojačanu kontrolu osoba, vozila i objekata, ali optuženika nije pronašla, priopćeno je iz Centra javne sigurnosti (CJS) Bijeljina.

Naredbu za ovu akciju koja je trajala od 4,15 do 10 sati izdao je Okružni sud u Bijeljini . Ljubomir Borovčanin nije pronađen, ali je policija privela Dragana Vasiljevića zvanog Vaske pod sumnjom da podupire mrežu koja omogućava skrivanje optuženika za ratne zločine.

U haškoj optužnici od 6. rujna 2002. godine, Ljubomir Borovčanin se tereti za sudjelovanje u genocidu, počinjene zločine protiv čovječnosti i kršenje ratnih prava i običaja.

Borovčanin je bio zapovjednik združenih snaga MUP Republike Srpske koje su sudjelovale u zauzimanju Srebrenice srpnja 1995. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙