FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INDONEZIJSKI ISLAMIST BAŠIR OPTUŽEN ZA NAPADE NA BALIJU 2002.

DŽAKARTA, 16. listopada 2004. (Hina/AFP) - Indonezijski vjerski vođaAbu Bakar Bašir službeno je optužen za napade na Baliju u kojima je ulistopadu 2002. u eksplozijama podmetnutih bombi poginulo 202 ljudi,izjavio je u subotu jedan od tužitelja državnog tužiteljstva.
DŽAKARTA, 16. listopada 2004. (Hina/AFP) - Indonezijski vjerski vođa Abu Bakar Bašir službeno je optužen za napade na Baliju u kojima je u listopadu 2002. u eksplozijama podmetnutih bombi poginulo 202 ljudi, izjavio je u subotu jedan od tužitelja državnog tužiteljstva.

"Napadi na Baliju jedna su od točaka optužnice protiv Bašira i bit će mu suđeno prema članku 187 Kaznenog zakona", izjavio je tužitelj Kuntadi.

Taj članak zakona odnosi se na sudjelovanje u "zavjeri" koja za posljedicu ima oduzimanje ili dovođenje u opasnost života i predviđa kaznu do 20 godina zatvora.

U petak je ured državnog tužitelja priopćio da je Bašira optužio i za bombaški napad na hotel Marriott u Džakarti u kojem je 5. kolovoza pršle godine poginulo 12 ljudi.

Suđenje Baširu, kojega se tereti da je bio vođa Džama Islamije, regionalnog ogranka terorističke mreže al-Qaide, moglo bi početi za dva tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙