FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATENTAT U JAKARTI IZVEO SAMO JEDAN NAPADAČ SAMOUBOJICA

DŽAKARTA, 12. listopada 2004. (Hina/AFP) - Samo jedan napadačsamoubojica izveo je atentat na australsko veleposlanstvo u Džakarti9. rujna, pokazali su rezultati DNK testova uzoraka uzetih na mjestuatentata, objavila je u utorak indonežanska policija.
DŽAKARTA, 12. listopada 2004. (Hina/AFP) - Samo jedan napadač samoubojica izveo je atentat na australsko veleposlanstvo u Džakarti 9. rujna, pokazali su rezultati DNK testova uzoraka uzetih na mjestu atentata, objavila je u utorak indonežanska policija.

"Rezultati analize devet uzoraka pokazuju da je Heri Kurniawan alijas Heri Golun bio jedni napadač samoubojica", izjavio je šef antiteorističkog odjela policije Indonezije.

U tom je napadu kombijem-bombom poginulo 10, a ranjeno je 180 osoba.

Indonezijska policija i dalje aktivno traži dvojicu malezijskih islamista, stručnjaka za eksploziv Noordina Mohamada Topa i Azahari Husina. Pretpostavlja se da su oni odigrali važnu ulogu u atentatima na Baliju (202 mrtva u listopadu 2002., od kojih 88 Australaca), na hotel Marriott u Džakarti (12 mrtvih u kolovozu 2003.) i na australsko veleposlanstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙