FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena nova "off scena" riječkog HNK

RIJEKA,10. listopada 2004.(Hina) - Praizvedbom teksta Dore Delbianco"Prokleti ne idu na Bali" večeras je otvorena nova "off scena"riječkog HNK "Ivana pl. Zajca" u prostoru nekadašnjeg kina "Kvarner".
RIJEKA,10. listopada 2004.(Hina) - Praizvedbom teksta Dore Delbianco "Prokleti ne idu na Bali" večeras je otvorena nova "off scena" riječkog HNK "Ivana pl. Zajca" u prostoru nekadašnjeg kina "Kvarner".

Redateljica predstave je Marica Grgurinović, kostimografija je djelo Mirjane Zagorec a scena Vesne Režić. Uz afirmirane mlade glumice Jadranku Đokić i Doru Fišter nastupili su apsolventi Akademije dramskih umjetnosti iz Zagreba Filip Juričić, Mijo Jurišić i Dijana Vidušin.

Time se ostvarila namjera intendantice riječkog HNK Mani Gotovac da uz scenu u samom HNK otvori i alternativnu "malu scenu" na kojoj bi se prikazivali suvremeni komadi koji otvorenije i kritičnije govore o sadašnjem trenutku.

Bivše kino "Kvarner", desetak godina izvan funkcije, je u dogovoru s Gradom Rijekom opremljeno za kazališne komade ovoga tipa, a može primiti stotinjak gledatelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙