FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAČKI OTMIČARI TRAŽE OSLOBAĐANJE ABUA BAKARA BASHIRA

DOHA/DUBAI, 2. listopada 2004. (Hina/Reuters/AFP) - Iračka militantnaskupina koja je otela dvije Indonežanke objavila je da će ihosloboditi ako Džakarta oslobodi radikalnog muslimanskog svećenikaosumnjičenog za terorizam, objavila je u subotu Al-Jazeera.
DOHA/DUBAI, 2. listopada 2004. (Hina/Reuters/AFP) - Iračka militantna skupina koja je otela dvije Indonežanke objavila je da će ih osloboditi ako Džakarta oslobodi radikalnog muslimanskog svećenika osumnjičenog za terorizam, objavila je u subotu Al-Jazeera.

"Islamska vojska u Iraku postavila je uvjet indonezijskoj vladi da oslobodi Abua Bakara Bashira u zamjenu za oslobađanje dviju Indonežanki", objavila je televizija, pozivajući se na priopćenje militanata.

Ista skupina otela je još šestoricu Iračana i dvojicu Libanonaca, javila je Al-Jazeera.

Indonezija je u petak potvrdila da su u Iraku otete dvije Indonežanke. Riječ je o Rosidah binti Anom i Rafikan binti Amin.

Bashir je optužen da je vođa terorističke mreže Jemaaha Islamiah povezane s al-Qaidom. Osumnjičen je i da je povezan s bombaškim napadom na Baliju 2002. u kojem je poginulo 202 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙