FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BARROSO ĆE UZETI U OBZIR MIŠLJENJE EUROPSKOG PARLAMENTA

BRUXELLES, 15. listopada 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik budućeg sazivaEuropske komisije Jose Manuel Durao Barroso "uzet će u obzirmišljenje" Europskog parlamenta o saslušanju budućih članova Komisije,izjavila je u petak glasnogovornica Komisije Pia Ahrenkilde.
BRUXELLES, 15. listopada 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik budućeg saziva Europske komisije Jose Manuel Durao Barroso "uzet će u obzir mišljenje" Europskog parlamenta o saslušanju budućih članova Komisije, izjavila je u petak glasnogovornica Komisije Pia Ahrenkilde.

Barroso će razmotriti "s puno pozornosti" pisma odbora Europskog parlamenta koji su saslušali kandidate njegove buduće Komisije i "to će uzeti u obzir" kada će se obraćati predsjednicima političkih skupina 21. listopada, dodala je glasnogovornica.

Barroso "poštuje i pridaje veliki značaj ulozi Europskog parlamenta u procesu imenovanja nove Komisije", kazala je još Ahrenkilde.

Europski parlament treba glasovati za ili protiv novog sastava Europske komisije 27. listopada u Strasbourgu.

Socijalistički zastupnici zaprijetili su u četvrtak da će glasovati protiv nove Komisije ako Barroso ne izmijeni podjelu mjesta u Komisiji zbog talijanskog konzervativca Rocca Buttiglionea koji je izazvao nezadovoljstvo svojim izjavama o homoseksualnosti kao grijehu i tradicionalnim stajalištima o braku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙