FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUTTIGLIONE NE ODUSTAJE OD POLOŽAJA POVJERENIKA

RIM, 14. listopada 2004. (Hina/AFP) - Talijanski kandidat zapovjerenika Europske komisije Rocco Buttiglione, čiji je istup protivhomoseksualizma izazvao buru, izjavio je u četvrtak da ne namjeravaodustati od toga položaja.
RIM, 14. listopada 2004. (Hina/AFP) - Talijanski kandidat za povjerenika Europske komisije Rocco Buttiglione, čiji je istup protiv homoseksualizma izazvao buru, izjavio je u četvrtak da ne namjerava odustati od toga položaja.

"Ne namjeravam odustati od te dužnosti, ali ostajem pri svojim idejama, koje ne bih mijenjao za neki položaj", izjavio je Buttiglione.

"Već sam u nekoliko navrata objasnio da bih, u slučaju da moram birati između Europske komisije i mojih vjerskih i moralnih uvjerenja, izabrao ovo zadnje", rekao je Buttiglione.

Buttiglione je na ovaj način demantirao interpretaciju svojih izjava BBC-u, koje je dao u četvrtak ujutro.

Talijanska vlada Silvija Berlusconija nominirala je svog dotadašnjeg ministra za europska pitanja Rocca Buttiglionea za povjerenika pravosuđa, građanskih sloboda i sigurnosti u novoj Europskoj komisiji Josea Barrosoa.

Konzervativni 56-godišnji katolik izazvao je pravu buru kada je pred Odborom Europskog parlamenta za građanske slobode izjavio da homoseksualizam smatra grijehom, te da obitelj "postoji kako bi žena mogla imati djecu i zaštitu muža".

Predsjednik buduće Europske komisije Barroso rekao je da ima povjerenje u svoju ekipu, uključujući i Buttiglionea.

Europski parlament glasovat će o Barrosovoj Komisiji 27. listopada. Parlament može potvrditi ili odbiti cijelu Komisiju, ali ne može smijeniti jednog povjerenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙