FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GUENTER VERHEUGEN U SRIJEDU U SLUŽBENOM POSJETU RH

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Povjerenik Europske komisije zaproširenje Guenter Verheugen doputovat će u srijedu u dvodnevnislužbeni posjet Republici Hrvatskoj tijekom kojega će se sastati snajvišim hrvatskim dužnosnicima.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Povjerenik Europske komisije za proširenje Guenter Verheugen doputovat će u srijedu u dvodnevni službeni posjet Republici Hrvatskoj tijekom kojega će se sastati s najvišim hrvatskim dužnosnicima.

Prvog dana posjeta Verheugen će razgovarati u Zagrebu s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem, premijerom Ivom Sanaderom, predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom, ministrom vanjskih poslova Miomirom Žužulom i ministricom europskih integracija Kolindom Grabar-Kitarović.

On će se također obratiti Hrvatskom saboru, a nazočit će i sjednici Vlade nakon koje će Sanader i Verheugen održati zajedničku konferenciju za tisak.

U četvrtak, drugog dana posjeta, Verheugen će posjetiti Šibenik gdje će mu biti uručena povelja počasnog građanina Šibenika kao simbolična zahvala Hrvatske na svemu što je učinio.

Verheugenu uskoro istječe mandat, a u novoj europskoj vladi dobiva status potpredsjednika Europske komisije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙