FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSIJA: DVA STRANCA UBIJENA U KSENOFOBIČNIM NAPADIMA

MOSKVA, 15. listopada 2004. (Hina/AFP) - Radnik iz Uzbekistana ikineski državljanin ubijeni su u četvrtak u dva odvojena incidenta upredgrađu Moskve i Tchiti, na krajnjem istoku Rusije, a počinitelji suruski mladići najvjerojatnije motivirani mržnjom prema strancima,izviješćuje u petak agencija Interfax pozivajući se na policijskeizvore.
MOSKVA, 15. listopada 2004. (Hina/AFP) - Radnik iz Uzbekistana i kineski državljanin ubijeni su u četvrtak u dva odvojena incidenta u predgrađu Moskve i Tchiti, na krajnjem istoku Rusije, a počinitelji su ruski mladići najvjerojatnije motivirani mržnjom prema strancima, izviješćuje u petak agencija Interfax pozivajući se na policijske izvore.

U Tchiti, mladići između 15 i 16 godina na smrt su pretukli Kineza, dok su u Dolgoproudnyju, predgrađu Moskve, četvorica mladića ubila jednog uzbekistanskog radnika, a drugog teško ozlijedili. Ozlijeđeni Uzbekistanac se nalazi u životnoj opasnosti.

U oba slučaja, snage reda tvrde da za sada nema elemenata koji bi upućivali da napadači pripadaju ekstremističkim skupinama.

U Rusiji su posljednjih godina zaredali ksenofobični napadi sa smrtnim posljedicama.

Prema nevladinoj udruzi "Ured za zaštitu ljudskih prava", broj skinheadsa se u Rusiji popeo na 50.000.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙