FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSIJA BACILA OKO NA BUGARSKI ENERGETSKI SEKTOR

SOFIJA, 4. listopada 2004. (Hina) - Bugarska i Rusija potpisat ćedugoročni program bilateralne suradnje u energetskom sektoru tijekomposjeta ruskog premijera Mikhaila Fradkova Bugarskoj ovoga mjeseca,objavila je bugarska novinska agencija Novinite.
SOFIJA, 4. listopada 2004. (Hina) - Bugarska i Rusija potpisat će dugoročni program bilateralne suradnje u energetskom sektoru tijekom posjeta ruskog premijera Mikhaila Fradkova Bugarskoj ovoga mjeseca, objavila je bugarska novinska agencija Novinite.

Rusija je izrazila svoje zanimanje i za suradnju u području atomske energije, posebno za nadogradnju proizvodnje u bugarskoj jedinoj nuklearnoj energiji Kozloduj, te za opskrbu nuklearnim gorivom i povratak iskorištenog goriva u Rusiju.

Bugarska je nedavno oživjela planove o izgradnji druge nuklearne elektrane na Dunavu. Do toga poteza dolazi kao odgovor na zatvaranje dva pogona u Kozloduju u 2002. Do zatvaranja ta dva najstarija pogona uslijedilo je nakon mnogo godina zabrinutosti oko sigurnosti, snažnih pritisaka iz EU, protesta iz nuklearnog lobija te onih koji se suprotstavljaju tvrdnji da su reaktori ekonomski nužni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙