FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KAMERUNSKOM PREDSJEDNIKU NOVI SEDMOGODIŠNJI MANDAT

YAOUNDE, 15. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Kamerunski predsjednikPaul Biya dobio je novi sedmogodišnji mandat nakon što je osvojio višeod 75 posto glasova na predsjedničkim izborima održanima uponedjeljak, pokazali su rezultati izbora koje je u petak objavilakamerunska vlada.
YAOUNDE, 15. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Kamerunski predsjednik Paul Biya dobio je novi sedmogodišnji mandat nakon što je osvojio više od 75 posto glasova na predsjedničkim izborima održanima u ponedjeljak, pokazali su rezultati izbora koje je u petak objavila kamerunska vlada.

Očekivalo se da će rezultati objavljeni u petak donijeti Biyi, koji je na vlasti već 29 godina i kao takav je jedan od najdugovječnijih afričkih čelnika, ostanak na vlasti još sedam godina.

Njegovi protivnici tvrde da su izbori namješteni i osporavaju rezultate, iako su međunarodni promatrači izrazili zadovoljstvo načinom na koji su izbori organizirani.

Biya je osvojio 75,24 posto glasova, a njegov najbliži protivnik John Fru Ndi 17,13 posto, dok je drugi oporbeni kandidat Adamou Ndam Njoya osvojio 4,7 posto glasova, objavio je rezultate ministar za teritorijalnu administraciju Marafa Hamidou Yaya.

Odaziv je bio oko 79 posto, kazao je Yaya.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙