FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PETERSEN POZDRAVLJA TADIĆEV POZIV SRBIMA NA IZBORE

PRIŠTINA,6.listopada.2004(Hina) - Civilni upravitelj na Kosovu SoerenJessen Petersen pozdravio je u četvrtak poziv koji je predsjednikSrbije Boris Tadić uputio kosovskim Srbima da sudjeluju u izborima,ali se nije očitovao o postavljenim uvjetima, dok je predsjednikKosova Ibrahim Rugova odbacio postavljanje uvjeta sa srpske strane.
PRIŠTINA,6.listopada.2004(Hina) - Civilni upravitelj na Kosovu Soeren Jessen Petersen pozdravio je u četvrtak poziv koji je predsjednik Srbije Boris Tadić uputio kosovskim Srbima da sudjeluju u izborima, ali se nije očitovao o postavljenim uvjetima, dok je predsjednik Kosova Ibrahim Rugova odbacio postavljanje uvjeta sa srpske strane.

Soeren Jessen Petersen je u izjavi za javnost ponovno pozvao kosovske Srbe da izađu na izbore. On se međutim nije očitovao o uvjetu predsjednika Srbije Tadića po kojem bi tri mjeseca nakon konstituiranja vlasti Srbi, u mjestima gdje su u većini, trebali dobiti kontrolu u policiji, sudstvu i prosvjeti.

Glasnogovornica UNMIK-a Mathilde Henneke izjavila je na konferenciji za novinstvo da UNMIK ne prihvaća postavljanje uvjeta i da je protiv podjele ili kantonizacije Kosova.

Predsjednik Kosova Ibrahim Rugova odbacio je uvjete predsjednika Srbije Borisa Tadića.

Rugova je ovo stajalište iznio novinarima nakon razgovora s Lawrenceom Rossinom ,koji je nedavno imenovan prvim zamjenikom voditelja UNMIK-a na Kosovu.

Rossin je izjavio da je dobro što je predsjednik Tadić pozvao Srbe da izađu na izbore.

Među kosovskim Srbima ostale su razlike glede sudjelovanja na izborima- jedni su prihvatili Tadićev poziv dok su neki, pod utjecajem drugih političara iz Beograda , i dalje protiv izlaska na izbore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙