FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOSOVO: SRPSKI POLITIČKI ČELNICI RAZLIČITO O TADIĆEVU POZIVU

PRIŠTINA,6. listopada(Hina) - Srpski politički čelnici na Kosovurazličito su u srijedu komentirali sinoćnji poziv srbijanskogpredsjednika Borisa Tadića kosovskim Srbima da iziđu na izbore 23.listopada i po njihovim prvim, podijeljenim reakcijama teško jeprocijeniti hoće li se odazvati pozivu.
PRIŠTINA,6. listopada(Hina) - Srpski politički čelnici na Kosovu različito su u srijedu komentirali sinoćnji poziv srbijanskog predsjednika Borisa Tadića kosovskim Srbima da iziđu na izbore 23. listopada i po njihovim prvim, podijeljenim reakcijama teško je procijeniti hoće li se odazvati pozivu.

Čelnik Srpskog nacionalnoga vijeća na sjeveru Kosova Milan Ivanović izjavio je kako ne postoje uvjeti za sudjelovanje Srba na ovim izborima i u institucijama koje vode ka neovisnosti Kosova. On je kazao da većina Srba na Kosovu neće izići na kosovske izbore.

Predsjednik Srpskog pokreta otpora Kosova (SPOT) Momčilo Trajković rekao je, komentirajući poziv predsjednika Srbije kosovskim Srbima da izađu na izbore na Kosovu, da je u Beogradu potrebno hitno postizanje političkog jedinstva. On je podsjetio da se koalicija "Pokret snaga Srbije - SPOT" na vrijeme prijavila za kosovske izbore ovog mjeseca, ali da je povukla prijavu da bi pomogla državi Srbiji postići puno jedinstvo, podržavajući plan Srbije za Kosovo koji je na prijedlog predsjednika srbijanske Vlade usvojila Skupština Srbije.

Vladika raško-prizrenski Artemije kritizirao je poziv srbijanskog predsjednika kosovskim Srbima ocijenivši ga "sramnim".

Član Predsjedništva Skupšine Kosova i jedna od vodećih srpskih političkih čelnika Oliver Ivanović izjavio je u utorak navečer da podržava poziv predsjednika Srbije Borisa Tadića kosovskim Srbima da sudjeluju na izborima za zastupnike Skupštine Kosova 23 listopada.

Ministar koordinator u Vladi Kosova Milorad Todorović ocijenio je pak u utorak navečer, povodom Tadićeva poziva, da je u osjetljivom trenutku došlo do podjele među ključnim čimbenicima srpske politike, dodajući da je "predsjednik Srbije popustio pod žestokim pritiscima međunarodne zajednice".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙