FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KARZAI: PREKASNO JE ZA PONIŠTENJE IZBORA

KABUL, 9. listopada 2004. (Hina/AFP) - Privremeni afganistanskipredsjednik Hamid Karzai ocijenio je u subotu da je "prekasno" zaponištenje predsjedničkih izbora i organiziranje novih što suzatražili njegovi protukandidati.
KABUL, 9. listopada 2004. (Hina/AFP) - Privremeni afganistanski predsjednik Hamid Karzai ocijenio je u subotu da je "prekasno" za poništenje predsjedničkih izbora i organiziranje novih što su zatražili njegovi protukandidati.

"Sada je prekasno da se uputi poziv za bojkotiranje izbora, kada su se milijuni Afganistanaca već izložili pljusku i snijegu kako bi došli glasovati", kazao je predsjednik na konferenciji za tisak.

"Moramo poštovati volju naroda", dodao je.

Skupina od 14 kandidata na predsjedničkim izborima u Afganistanu objavila je nešto ranije u subotu da ne priznaje izbore i da traži održavanje novih izbora.

"Skupina kandidata je zaključila da ne priznaje rezultate od subote i pozvala je na održavanje novih izbora", kazao je Ramatullah Jalil, predstavnik jednog od nezadovoljnih kandidata.

Osim predsjednika Hamida Karzaja kojemu istječe mandat, dva su kandidata priopćila još u srijedu da će od svojih birača zatražiti da glasuju za predsjednika na isteku mandata, a jedna kandidatkinja - jedina žena koja sudjeluje na izborima - je kazala da će svoje stajalište objaviti kasnije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙