FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KIA POČINJE GRADITI TVORNICU VOZILA U SLOVAČKOJ

BRATISLAVA, 15. listopada 2004. (Hina/Dpa) - Korejski proizvođač vozilaKia započet će danas izgradnju svog milijardu dolara vrijednog pogonaza proizvodnju automobila u Slovačkoj, kako je i planirano, izbjegavšitako za dlaku kašnjenje projekta zbog nesporazuma u vezi otkupazemljišta, kazali su slovački dužnosnici.
BRATISLAVA, 15. listopada 2004. (Hina/Dpa) - Korejski proizvođač vozila Kia započet će danas izgradnju svog milijardu dolara vrijednog pogona za proizvodnju automobila u Slovačkoj, kako je i planirano, izbjegavši tako za dlaku kašnjenje projekta zbog nesporazuma u vezi otkupa zemljišta, kazali su slovački dužnosnici.

Uprava grada Ziline konačno je u četvrtak odobrila građevinsku dozvolu Kia Motorsu Slovačka, kazao je gradonačelnik tog slovačkog gradića u zapadnom dijelu zemlje, Jan Slota.

"Izgradnja počinje u petak oko osam sati ujutro", izjavio je. "Uklonili smo i posljednju zapreku".

Ranije ovoga tjedna Slota je izjavio da su mu dužnosnici Kia-e poslali pismo u kojem su zaprijetili da će odustati od tog velikog projekta ako u petak ne počne gradnja, kako je kompanija planirala.

Izdavanje građevinske dozvole bilo je upitno zbog mjesecima dugih nesporazuma s vlasnicima zemljišta na kojem se treba izgraditi pogon. Neki od njih tražili su i šest puta veću cijenu za četvorni metar nego su Kia i slovačka vlada nudili.

Kia u tome pogonu planira zaposliti 2.800 radnika te godišnje proizvoditi 300.000 vozila od 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙