FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drugi kazališni festival "Gavranfest" u Slovačkoj

ZAGREB/TRNAVA, 12. listopada 2004. (Hina) - Drugi kazališni festival“Gavranfest” održat će se od 20. do 22. listopada u slovačkom graduTrnavi, izvijestila je zagrebačka agencija PressCut.
ZAGREB/TRNAVA, 12. listopada 2004. (Hina) - Drugi kazališni festival “Gavranfest” održat će se od 20. do 22. listopada u slovačkom gradu Trnavi, izvijestila je zagrebačka agencija PressCut.

Na tom festivalu, koji je od ove godine postao međunarodni, bit će izvedeno osam predstava iz Francuske, Slovačke, Poljske, Slovenije i Hrvatske.

Hrvatski dramatičar Miro Gavran jedini je živi pisac u Europi kojem je posvećen čitav kazališni festival, na kojem se prikazuju isključivo predstave nastale po njegovim kazališnim tekstovima.

U veljači prošle godine vodeći ljudi slovačkog kazališta "Jana Palarika" u Trnavi, Emil Nedielka i Michal Babiak, utemeljili su prvi "Gavranfest" na kojem su nastupila slovačka kazališta s Gavranovim tekstovima.

Gledatelji će na "Gavranfestu" 20. listopada moći vidjeti "Kreontovu Antigonu" pariškog kazališta Theatroom Noctuabundi, "Sve o ženama" trnavskog kazališta "Jana Palarika"; 21. listopada "Zaboravi Hollywood" Slovačkoga komornog kazališta iz Martina, "Čehov je Tolstoju rekao zbogom" pariškoga kazališta Chemins Paralleles, "Muža moje žene" krakowskoga kazališta "Ludowy"; 22. listopada "Kreontovu Antigonu" i "Ljubavi Georgea Washingtona" Slovenskoga narodnog kazališta iz Celja te "Kako ubiti predsjednika" zagrebačkog Teatra ITD.

Djela hrvatskoga književnika Mire Gavrana do sada su prevedena na više od dvadeset jezika, a njegove drame vidjelo je više od milijun i pol gledatelja diljem svijeta.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙