FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEBRANG PREDSJEDNIČKI KANDIDAT HDZ-A?

ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - Vladajuća Hrvatska demokratskazajednica sve je bliže odluci da istakne Andriju Hebranga za svogpredsjedničkog kandidata, piše u četvrtak Večernji list.
ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - Vladajuća Hrvatska demokratska zajednica sve je bliže odluci da istakne Andriju Hebranga za svog predsjedničkog kandidata, piše u četvrtak Večernji list.

Tu bi odluku moglo objaviti stranačko Predjedništvo u subotu, a najkasnije u ponedjeljak, piše zagrebački dnevnik, pozivajući se na prognoze "u političkim krugovima te uvjeravanjima 'poznavatelja' situacije u vladajućoj stranci".

"Jedan parlamentarni simpatizer predsjednika (Stjepana) Mesića smatra da će Hebrang sigurno biti HDZ-ov kandidat." Večernjakov neimenovani izvor prognozira da "Mesiću u tom slučaju neće biti nimalo lako", jer će "sasvim sigurno doći do drugoga kruga".

Hebrang može vrlo lako svojom retorikom homogenizirati HDZ-ovo biračko tijelo, ali i dobiti glasova koje će mu prikupiti nogometni trener Ćiro Blažević, čija kandidatura, po Večernjakovim sugovornicima, "nije nikakav ekshibicionizam".

Navodno je riječ o lukavu potezu kojemu je cilj prikupljanje velikog broja glasova neodlučnih birača i onih koji bi se rasipali od HDZ-a, pa čak i onih na koje može računati sadašnji predsjednik Republike, piše Večernji list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙