FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra izbori u Metkoviću i Bariloviću

METKOVIĆ/BARILOVIĆ, 2. listopada 2004. (Hina) - U Metkoviću se sutraodržavaju izvanredni izbori za Gradsko vijeće, a u Bariloviću zaOpćinsko vijeće.
METKOVIĆ/BARILOVIĆ, 2. listopada 2004. (Hina) - U Metkoviću se sutra održavaju izvanredni izbori za Gradsko vijeće, a u Bariloviću za Općinsko vijeće.

Po danas objavljenim podacima metkovskoga Gradskog izbornog povjerenstva, na 13 biračkih mjesta za glasove 13.191 birača u Metkoviću i prigradskim naseljima natječe se šest koalicija stranačkih lista sa 102 kandidata, među kojima je samo 10 žena.

Na metkovskim izborima nositelj liste Demokratskog centra je Pero Jerković.

Nositelj HDZ-ove liste je Ivan Barišić, a koalicijske HNS-LS-Libra i HSS Miljenko Buljubašić.

Nositelj Nezavisne gradske liste je Stipe Gabrić Jambo. Nositelj koalicijske liste Hrvatskog bloka sa strankama HSP-HDRP-om i HKDU-om je Miše Veraja, a nositeljica izborne koalicijske liste SDP-HSLS je Jasminka Brljević.

Gradsko vijeće Metkovića ima 17 vijećničkih mjesta.

Vlada je 30. lipnja na zatvorenom dijelu sjednice raspustila Gradsko vijeće i imenovala Ivicu Vidovića povjerenikom. Većinu u Gradskome vijeću imao je HDZ do kolovoza prošle godine, kada su desetorica vijećnika i gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo izbačeni iz stranke. Sva desetorica vijećnika, s Jambom na čelu, prešla su tada u nezavisne vijećnike i Gradsko je vijeće djelovalo do Vladine odluke, kojom je raspušteno.

Na izvanrednim općinskim izborima u Bariloviću 3200 birača na 12 biračkih mjesta glasovat će za jednu od osam kandidacijskih lista.

Nositelj HDZ-ove liste je Dražen Peraković, HSS-ove Ivan Mušnjak, HSLS-ove Petar Ruša i HSP-ove Ivan Grginčić.

Slijede tri nezavisne općinske liste, a nositelji su Ivan Banjavčić-Živi, Zvonko Spudić i Nedeljko Vurdelja, te SDP-ova lista s nositeljem Željkom Banjavčićem.

Općinsko vijeće Barilovića ima 11 vijećničkih mjesta. U prošlom sazivu HDZ je imao četiri vijećnika. HSS-ova tri vijećnika te po jedan iz SDP-a, HSP-a i HSLS-a i jedan nezavisni vijećnik koalicijski su postavili HSS-ova kandidata Ivana Mušnjaka za načelnika. Politička kriza u Bariloviću počela je u travnju, kada je Općinsko vijeće izglasovalo nepovjerenje načelniku Mušnjaku, a u zakonskom roku od trideset dana nisu se mogli dogovoriti o izboru novog načelnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙