FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAMBO POBIJEDIO HDZ

METKOVIĆ, 4. listopada 2004. (Hina) - Nezavisna lista Stipe Gabrićapobijedila je na izvanrednim izborima za Gradsko vijeće Metkovića,porazivši glavnog lokalnog konkurenta - Hrvatsku demokratskuzajednicu.
METKOVIĆ, 4. listopada 2004. (Hina) - Nezavisna lista Stipe Gabrića pobijedila je na izvanrednim izborima za Gradsko vijeće Metkovića, porazivši glavnog lokalnog konkurenta - Hrvatsku demokratsku zajednicu.

Lista Stipe Gabrića zvanog Jambo, gradonačelnika Metkovića kojeg je HDZ isključio iz stranke i umjesto kojega je Vlada postavila svog povjerenika, osvojila je u nedjelju 11 od 17 vijećničkih mjesta. HDZ-u je pripalo pet mjesta, a koaliciji SDP-HSLS jedno.

Izborni prag nisu prešli DC, koalicija HNS-HSS-Libra, LS, koalicija HKDU-HDRS-HSP i Hrvatski blok, doznaje se u gradskom izbornom povjerenstvu.

Na izbore u Metkoviću izašlo je 55,6 posto biračkog tijela.

Glasnogovornik HDZ-a Ratko Maček izjavio je u utorak da pobjedu Stipe Gabrića na lokalnim izborima u Metkoviću u HDZ-u ne smatraju svojim porazom.

"Apsolutno te izbore ne smatramo porazom HDZ-a." Maček je ustvrdio kako je činjenica da su u Metkoviću glasovi podijeljeni unutar samog HDZ-a te da je više od 90 posto glasova došlo iz biračkog tijela te stranke.

Maček je uvjeren da će HDZ pobijediti u Metkoviću u svibnju dogodine, na redovnim lokalnim izborima koji se trebaju održati u cijeloj Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙