FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAK PODNIO ZAHTJEV ZA PRIMANJEM U WTO

ŽENEVA, 13. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Privremena iračka vladaslužbeno je podnijela zahtjev za primanjem u Svjetsku trgovinskuorganizaciju (WTO), samo nekoliko mjeseci nakon što je dobila statuspromatrača u toj organizaciji sa sjedištem u Ženevi.
ŽENEVA, 13. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Privremena iračka vlada službeno je podnijela zahtjev za primanjem u Svjetsku trgovinsku organizaciju (WTO), samo nekoliko mjeseci nakon što je dobila status promatrača u toj organizaciji sa sjedištem u Ženevi.

Zahtjev je direktoru WTO-a Supachaiju Panitchpakdiju uputio irački ministar trgovine Mohamed al-Jiburi. To je prvi korak Iraka, druge zemlje po naftnim rezervama u svijetu nakon Saudijske Arabije, prema službenom ulasku u WTO, organizaciji koju čini 148 zemalja članica.

Zahtjev za punopravnim članstvom mora najprije prihvatiti Glavno vijeće WTO-a, a zatim mogu početi pregovori o pristupu. Dužnosnici WTO-a izjavili su kako još nije jasno hoće li zahtjev biti razmotren. "Zahtjev nije na dnevnome redu predstojećeg sastanka 20. listopada", rekao je neimenovani dužnosnik Organizacije. On je ocijenio da je riječ o osjetljivom pitanju s obzirom na to da SAD blokira sličan zahtjev što ga je prije tri godine organizaciji uputio Iran.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙