FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AUSTRALSKI PREMIJER NEĆE SE ISPRIČATI ZA IRAK

CANBERRA, 30. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Australski premijer JohnHoward u četvrtak je izjavio da neće slijediti primjer svog britanskogkolege Tonyja Blaira i ispričati se zbog pogrešnih obavještajnihpodataka o oružju za masovno uništenje koji su poslužili kaoopravdanje za pokretanje napada na Irak.
CANBERRA, 30. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Australski premijer John Howard u četvrtak je izjavio da neće slijediti primjer svog britanskog kolege Tonyja Blaira i ispričati se zbog pogrešnih obavještajnih podataka o oružju za masovno uništenje koji su poslužili kao opravdanje za pokretanje napada na Irak.

"Ne slijedim automatski ono što kaže premijer Blair...dobili smo obavještajne podatke kojima vjerujem. Ne mislim se ni u kojem trenutku ispričati što smo se riješili Sadama Huseina. Donijeli smo odluku u dobroj volji, utemeljenu na dostupnim obavještajnim podacima", objasnio je Howard.

Howard, koji se nalazi u izbornoj utrci za izbore zakazane za 9. listopada, ponovio je da Australija nema namjeru slati dodatni broj vojnika u Irak, kao niti da od SAD-a očekuje da tako nešto zatraži.

Blair se u srijedu ispričao i priznao da su obavještajni podaci o iračkom naoružanju bili pogrešni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙