FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DEVET MILIJUNA RUSKE DJECE ŽIVI ISPOD PRAGA SIROMAŠTVA

MOSKVA, 13. listopada 2004. (Hina/AFP) - Gotovo devet milijuna ruskedjece živi ispod praga siromaštva, naglasila je u srijedu direktoricaUNICEF-a Carol Bellamy tijekom posjeta Moskvi gdje je pozvala ruskuvladu da porast dobiti iskoristi za siromašne.
MOSKVA, 13. listopada 2004. (Hina/AFP) - Gotovo devet milijuna ruske djece živi ispod praga siromaštva, naglasila je u srijedu direktorica UNICEF-a Carol Bellamy tijekom posjeta Moskvi gdje je pozvala rusku vladu da porast dobiti iskoristi za siromašne.

Predsjednik Vladimir Putin i njegovi suradnici "moraju razumjeti da porast bruto domaćeg proizvoda ne smanjuje automatski siromaštvo", koje još pogađa 8,6 milijuna djece u Rusiji, rekla je glavna direktorica UNICEF-a.

U Rusiji 29,8 milijuna ljudi, odnosno 20,8 posto stanovništva, živi s manje od potrebnog minimuma (2363 rubalja, prosječno oko 81 dolar mjesečno po osobi) u drugom tromjesečju 2004., prema podacima Savezne agencije za statistike, koji bilježe blagi uzmak.

U isto vrijeme bruto domaći proizvod porastao je za 7,4 posto u drugom tromjesječju 2004. u odnosu na isto razdoblje 2003.

"Inzistiramo na zdravstvenim i odgojnim službama u zemlji. To je prva etapa prema smanjenju siromaštva", otkrila je Bellamy.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙