FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSTAVLJEN PROJEKT "DIZAJN ZA ODRŽIVI RAZVOJ"

ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Uspostaviti suradnju izmeđudizajnera, proizvođača i trgovaca u drvnoj industriji jedan je odglavnih ciljeva projekta "Dizajn za održivi razvoj", koji jepredstavljen danas u sklopu 31. Međunarodnog sajma namještaja,unutarnjeg uređenja i prateće industrije "Ambienta 2004" naZagrebačkom velesajmu.
ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Uspostaviti suradnju između dizajnera, proizvođača i trgovaca u drvnoj industriji jedan je od glavnih ciljeva projekta "Dizajn za održivi razvoj", koji je predstavljen danas u sklopu 31. Međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije "Ambienta 2004" na Zagrebačkom velesajmu.

Kako je istaknuto na konferenciji za novinare, u projektu koji će trajati pet godina, najprije je kontaktirano 20 proizvođača namještaja, od kojih Spačva, Novoselec, Dabar i Jadran već imaju pojedine komade namještaja koje su dizajnirali dizajneri Hrvatskog dizajnerskog društva.

U sljedeće četiri godine, rečeno je, pokušat će se uspostaviti suradnja i s državnim institucijama kako bi se osigurala snažnija financijska podrška tom projektu.

Željko Pušić iz tvrtke Dabar ukazao je na nužnost stvaranja prepoznatljivog hrvatskog dizajna, s čim su se složili i predstavnici ostalih tvrtki.

Direktor riječkog Centra za razvoj i promicanje drvne industrije Marijan Kavran naglasio je kako treba poraditi na uspostavljanju boljih veza dizajnera i drvne industrije.

Iznio je podatke kako je u prošloj godini uvezeno namještaja za 400 milijuna eura, dok je domaća industrija izvezla namještaja u vrijednosti od 80 do 100 milijuna eura.

Voditelj Studija dizajna Stipe Brčić ukazao je na veliku prisutnost inozemnog namještaja kod opremanja domaćih turističkih objekata, ističući potrebu veće prisutnosti domaćeg dizajna kod takvih investicija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙