FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Državni tajnik MUP-a Ivica Buconić izjavio je danas da će hrvatska policija i granične službe efikasno štiti hrvatsku državnu granicu sa Slovenijom i na moru i na kopnu, ali da će postupati suzdržano da ne izazovu veće incidente i ne budu optuženi za ponašanje koje prelazi okvire. Informacijom o događanjima na hrvatsko-slovenskoj, prije svega morskoj granici, Sabor je nastavio 10. sjednicu. No, nakon Buconićeva izlaganja, a na traženje parlamentarnih klubova, sjednica je nakratko prekinuta, jer su oporbeni zastupnici nezadovoljni najavom da će Sabor o novom stand by aranžmanu s MMF-om raspravljati tek popodne, kada u pravilu nema televizijskog prijenosa.

ZAGREB - Klub HSP-a u Hrvatskom saboru zatražio je danas od Ministarstva vanjskih poslova da povuče hrvatskog veleposlanika u Italiji na konzultacije u Zagreb. Razlog tomu, objasnio je Tonči Tadić, izjava je potpredsjednika talijanske vlade Gianfranca Finija da su Dalmacija, Istra i Rijeka oduvijek talijanske zemlje. Pravaši traže da premijer Ivo Sanader i ministar Miomir Žužul Saboru podnesu izvješće o toj izjavi, te da Hrvatska u Bruxelles uputi prosvjednu notu, jer je to, tvrdi Tadić, oživljavanje agresivne politike Italije prema Hrvatskoj. Sabor je prijepodnevni rad nastavio raspravom o zakonskom prijedlogu Ive Banca o dobrobiti životinja.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu danas je otvoren 31. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, na kojem će se do 17. listopada predstaviti 641 izlagač iz 30-ak zemalja. Sajam je otvorila potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor koja je istaknula da je Ambienta već godinama mjesto predstavljanja noviteta na suvremenom međunarodnom tržištu. Dodala je da uključivanje hrvatske drvne industrije na globalno tržište neće samo vidno doprinijeti razvoju te industrijske grane, već i gospodarstvu u cijelosti.

ZAGREB - Ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt i šef izaslanstva Europske komisije Jacques Wunenburger otvorili su danas program usavršavanja sudaca i državnih odvjetnika a u okviru projekta Pravosudne akademije kojeg podupire Europska unija kroz CARDS program. Kako je nakon otvaranja seminara na Županijskom sudu u Zagrebu istaknula ministrica, seminar je jedna vrsta uvođenja u trajnu edukaciju mladih sudaca i sudskih savjetnika na aktualnim pitanjima koje muče pravosuđe a u cilju efikasnijeg pravnog sustava. Prema njezinim riječima, stanje u pravosuđu trebalo bi se srediti do 2007. godine.

ZAGREB - Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Ševko efendija Omerbašić pozvao je danas u ramazanskoj poruci vjernike na molitvu za mir u svijetu i prestanak patnji i stradanja svih, posebice u muslimanskom svijetu gdje svakodnevno gine na stotine i tisuće nevinih. Na Ramazan, najznačajniji mjesec islamskog kalendara koji počinje 15. listopada, muslimani se okupljaju diljem svijeta kako bi obilježili početak posta u mjesecu, koji je proglašen blaženim.

ZAGREB - Među stranim turistima koji su u osam mjeseci ove godine posjetili Hrvatsku prvih pet mjesta su, slično kao i prošlih godina, zadržali Nijemci, Talijani, Slovenci, Česi i Austrijanci, ali za razliku od prije ove su godine s tih tržišta zabilježeni manji postoci rasta, pa i minusi. Istodobno, s nekih je drugih, 'novih' tržišta, kako pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku, u Hrvatsku došlo znatno više turista nego prošle godine, a među njima najveće poraste i dolazaka i noćenja bilježe gosti iz Francuske te iz svih skandinavskih zemalja. Značajno su porasli i dolasci i noćenja turista iz SAD-a, za oko 50 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙